Om Vi

Vi är en digital tjänst, en tidning och en plattform där medlemmar kan träffas och vara med och påverka journalistiken. Vi ges ut av Vi Media AB som även ger ut litteraturmagasinet Vi Läser.

Vi grundades 1913 och har sedan dess producerat kvalitetsjournalistik. Sedan 2019 finns journalistiken både som text och ljud på vi.se och i appen. Ägare är nu som då KF.

Totalt arbetar 15 personer på Vi Media som har lokaler i Münchenbryggeriet i Stockholm. Här finns kontaktuppgifter till oss alla.

Förutom de egna tidningarna gör Vi Media AB också tidningar på uppdrag av andra samt arrangerar evenemang som Litteraturbåten och Vi:s demokratikväll.

Vi står också bakom priserna Taubestipendiet och Vi:s litteraturpris.

1983 grundades Vi-skogen som med hjälp av träd minskar fattigdomen i östra Afrika.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för Vi är Unn Edberg.

Det Vi är

Berättelser som berör och engagerar är grunden för Vi. Berättelser värda att föra vidare. För över 100 år sedan föddes Vi ur tanken på att vi tillsammans kan göra något bättre. Då var kooperation ett modeord – i dag talar vi om delningsekonomi, crowdsourcing och öppen innovation.

Nu vill Vi bjuda in dig till ett kretslopp av idéer, historier och insikter. Du kan bidra med kunskap till en journalistik som gör avtryck; i papper, digitalt och på scenen. Våra berättelser sår frön till samtal, tankar och handlingar.

Sedan 1913 har Vi skapat berättelser värda att föra vidare. På 40-talet avslöjade Ivar Lo-Johansson allvarliga brister i den svenska äldrevården, vilket ledde till lagändringar. 1972 skrev Astrid Lindgren det som utnämnts till ”årtusendets kärlekssaga”, om sina föräldrars romans. 2008 försökte Jonas Hassen Khemiri göra en intervju med New York, vilket misslyckades eftersom staden aldrig svarade i telefon. Och 2016 grävde svenska toppolitiker ner stridsyxan för att berätta om sina favoritmotståndare. I dag speglar vi vår tids stora frågor och lyfter de viktigaste samtidspersonerna med hjälp av Sveriges bästa skribenter och fotografer.

Genom alla år har Vi varit en viktig del av det offentliga samtalet. Det kommer vi fortsätta med. Och vi bjuder in dig att vara med.

Vi. Tillsammans.

_