Verklighetens Downton Abbey

10-14 april 2019. Älskar du också miljöerna i tv-serien Downton Abbey? De tjusiga slottsinteriörerna, den lantliga idyllen och de charmiga engelska bygatorna? I april reser Reseklubben till England för att bland annat besöka det slott som användes vid inspelningarna.

Highclere Castle, som slottet heter i verkligheten, ligger i södra England och är hem åt Greve Carnarvon med familj. Slottet är bara öppet för allmänheten under några veckor per år och vi har lyckats få biljetter.

Vår resa tar oss också till de mysiga byarna Lacock, Bamford och Burford samt den underbara regionen Cotswolds med sitt böljande landskap. Här får vi en rundvisning i det vackra Sudeley Castle med sin prisbelönta trädgård.

Vi bor först i Bath vars centrala delar är upptagna på Unescos världsarvslista, och sedan i Stratford-upon-Avon där vi går en guidad tur fotspåren efter stadens stora son, Shakespeare.

Resans ciceron är Tina Engström. Han har lång erfarenhet av att leda resor på olika teman till olika delar av Storbritannien. Tina är bosatt i London och arbetar även som journalist, översättare och lärare.

RESEFAKTA
TID:
10-14 april 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 15 950 kronor. Icke-prenumeranter: 16 950 kronor. Enkelrumstillägg: 3 590 kronor.
INFO OCH ANÄLAN: Historiska Resor, 08-545 95 220, www.historiskaresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Arlanda-London t/r (avresa från Köpenhamn och Göteborg på förfrågan), 2+2 nätter på 4-stjärniga hotell, del i dubbelrum inkl. engelsk frukost, måltider enligt program, en afternoon tea, två publuncher, två middagar (exklusive måltidsdryck).

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar