UPPTÄCK VACKRA SERBIEN

9 april–14 april 2019. Följ med Reseklubben till Serbien, en resa som bjuder på vackra vyer, romerska lämningar, god mat, vingårdar och storstad.

Vi färdas genom landet i buss och båt och besöker bland annat utgrävningsplatsen vid den romerska staden Viminacium som anlades under det första århundradet efter Kristus, samt världsarvslistade Felix Romuliana, ett av de mest betydelsefulla romerska kulturarven i Europa. Arkeologiska utgrävningar inom området har avtäckt lämningarna av ett palatsområde med exceptionellt fina mosaiker, bad och häpnadsväckande portar.

Vi gör också en dagskryssning på Donau som tar oss genom ett magnifikt landskap med Rumänien på ena sidan och Serbien på den andra. Höjdpunkten på kryssningen är passagen genom den legendariska “Järnporten” där floden bryter igenom Karpaterna och Balkanbergen.

Resan innehåller också ett besök i den unika “vinbyn” Negotinske Pivnice där man under 1700- och 1800-talen byggde nära 200 vinkällare varav ett 50-tal fortfarande är i bruk. Vi besöker en av dessa och får möjlighet att prova vinerna som tillverkas här.

Vår resa börjar och slutar i huvudstaden Belgrad, en stad som har mycket att erbjuda sina gäster och som är en av Europas äldsta städer. Ett besök på Kalemegdanborgen och i en av världens största ortodoxa kyrkor, St. Sava katedralen, står bland annat på schemat.

RESEFAKTA
TID:
9 april–14 april 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 18 900 kronor. Icke-prenumeranter 20 400 kronor. Enkelrumstillägg: 3 750 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Travel2, 08- 33 30 22, www.travel2.se/specialresor/reseklubben-tidningen-vi.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm-Belgrad (Göteborg och Köpenhamn på förfrågan och mot ev. tillägg), transfer till hotellet t/r, del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell av hög turistklass inkl. frukostbuffé, alla måltider och måltidsdryck (frukost, lunch och middag) ingår förutom middag dag 5 som äts på egen hand, transporter, utflykter och Donaukryssning enligt program, lokalguider, svensk färdledare.

Balkanexperten Örjan Sturesjö är resans ciceron. Han har under många år bott och arbetat på Balkan och vid Uppsala Universitet.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar