Upplev Värmland

Följ med Tidningen Vi:s chefredaktör Unn Edberg på en innehållsrik helg i litteraturens och konstens Värmland!

vv-varmland-selma-lars

Vi gör kulturutflykter, äter god mat och njuter av avkopplande spamiljö … Missa inte resan till det som kan sägas vara den värmländska kulturens vagga — Fryksdalen!

Efter att nu ha rest till trakterna kring Fryken under flera år med er läsare framstår det även för oss själva hur unik resan är. Vi insåg det till fullo när värmlänningarna själva började åka med. ”Det går inte att uppleva Värmland på det här sättet annars, inte ens för oss”, sade de.

Poeten Bengt Berg kåserar om det värmländska kynnet. Vi ser Västanå teaters fantastiska föreställning Eddan och träffar paret Stinnerbom, regissör och kostymör på denna unika teaterscen, för att få veta lite mer om hur de har skapat sitt kulturcentrum. På fantastiska Sahlströmsgården äter vi en god lunch.

Mårbacka får vi en genomgång av Selmas liv och guidning av huset och trädgården. En av dagarna besöker vi Alma Löv Museum för att äta lunch och även titta in hemma hos konstnärerna Marc och Karin Broos. Vi besöker även Lars Lerins konsthall Sandgrund som han har skapat i det gamla danspalatset Sandgrund i Karlstad. Ja, ni hör själva! Det här går faktiskt inte att missa.

Detaljerat program läggs upp under vecka 19.

 

Unn Edberg
är chefredaktör och vd på Vi.

 

RESFAKTA
När: 29 augusti — 1 september 2019.
Boende: Selma Spa i Sunne.
Ingår: 3 nätter i dubbelrum, 3 frukostar, 3 luncher, 2 trerätters middagar och 1 teatermiddag, all transfer och inträden under helgen. Föreställningen Eddan. Dessutom ingår morgonyoga/vattengymnastik, bastu och bad. Gemensam transport från Karlstad till Selma Spa. Dock ej resa till Karlstad.
Pris: Från 7 895 kr per person, del i dubbelrum.
Boka: Mejla till reservation@selmaspa.se eller ring 0565-166 10 och uppge vi-resan.

 

 

Med reservation för ändringar.

Du kanske också gillar