Unik resa till södra Indien

26 januari-6 februari 2019. Följ med Reseklubben på en innehållsrik och unik resa till Sydindien. Vi reser till delstaten Kerala längst ner i söder, en delstat som lockar allt fler besökare med sin frodiga grönska, sina svala berg, spännande vattenvägar och långa stränder.

Vi börjar i den tidigare portugisiska kolonin Cochin, ett paradis som i Indien ofta kallas ”God owns country”. Vi fortsätter till staden Alleppey varifrån vi åker båt ut de berömda Backwaters. De tidigare risbåtarna fungerar nu som husbåtar som vi ska övernatta på. Vi färdas upp i Kardemummabergen och upplever den magnifika naturen med sina te- och kryddplantager.

I Tamil Nadu väntar Madurai, Sydindiens viktigaste tempelstad med en enorm tempelanläggning som är helgad till gudinnan Meenakshi. Vi gör bybesök och övernattar på landsbygden där den indiska organisationen Share and Care driver ett byutvecklingsutvecklingsprojekt sedan drygt 30 år.
Vi avslutar vid Bengaliska viken i öster med Mahabalipurams beömda strandtempel från 700-talet där vi också kan ta ett bad i havet.

RESEFAKTA
TID:
26 januari-6 februari 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 26 795 kronor. Icke-prenumeranter: 28 295 kronor. Enkelrumstillägg: 3 950 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Indienresor, tel: 08-545 95 200, info@indienresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm till Cochin, tillbaka från Chennai (från Köpenhamn på förfrågan), hotell av hög turistklass/förstaklass (förutom i Katchur där det är enkel inkvartering), del i dubbelrum, alla måltider (frukost, lunch och middag), exkl måltidsdryck,
utflykter och entréavgifter enligt program, inrikes resor enligt program, transfers, transporter, dricks, informationspaket, svensk färdledare och engelsktalande indisk guide på varje resmål.

Hans Ljungqvist är före detta lärare i historia och religionskunskap och har under många år varit verksam inom Sidas och Den Globala Skolans fortbildningsprogram för lärare. På 80-talet arbetade han med ett landsbygdsutvecklingsprojekt i södra Indien.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar