Senaste numret

Tidningen Vi nr 9/2015

27 augusti släpps David Lagercrantz roman Det som inte dödar oss – fortsättningen på Stieg Larssons sanslöst framgångsrika Millennium-trilogi. Pådraget är enormt, världen runt. Det är den största boklansering Sverige skådat.

Vi:s musikkrönikör Johan Norberg har varit vän med David Lagercrantz i 20 år och har på nära håll kunnat följa cirkusen kring den nya boken. I nya Vi rapporterar han från fikastunder och dagislämningar; om eufori och förtvivlan.

Keith Richards – rocklegendar och morfar

71 år gammal är Keith Richards fortfarande den person som personifierar rock’n’roll mest i hela världen. Men bakom den hårda fasaden ryms en far, morfar och mysfarbror.  Som enda svenska magasin fick Vi träffa rocklegendaren med anledning av hans första soloskiva på 20 år.

Nina Stemme möter Hitchcock

För första gången i karriären ska svenska världssopranen Nina Stemme ge sig på en helt nyskriven opera. Det är Göteborgsoperan som i september gör en operaversion av Alfred Hitchcocks klassiska filmthriller Notorious. När vi möter Stemme är hon ännu lite osäker på hur hennes rollgestalt ska se ut och låta. ”Men det blir inget mähä”, säger hon.

Dessutom:

  • Människans ljudterror i världshaven.
  • Svenska Ragni såg USA:s dramatiska 60-tal inifrån.
  • Sāo Paulo – megastad utan reklam.

 

Vi nr 9 finns ute i butik nu.

 

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Sofia Wadensjö Karén, vd och chefredaktör: 010-744 24 02, 070-536 71 59, sofia.wadensjo@vi-tidningen.se

Tidningen Vi är Sveriges ledande magasin om kultur och samhälle.

 

 

 

Du kanske också gillar