Tidningen Vi #3 2016
Senaste numret

Tidningen Vi nr 3/2016

Han var uthängd, avstängd, tystad – av FN. Men nu kan Anders Kompass berätta.

Anders Kompass

Vi åkte till Genève för att tillbringa ett par dagar med ”FN-svensken” som blev en världsnyhet när han läckte att FN-soldater begått sexuella övergrepp mot barn de var satta att skydda. FN svarade med att försöka tysta honom. ”Högt uppsatta personer har använt organisationens fulla resurser för att sätta dit mig. Allt handlade om att jag gjort fel. Ingen visade något intresse för de våldtagna barnen”, säger Anders Kompass upprört till Vi.

 

 

 

 

 

 

Emily Krumlinde

Emily: E-suffragetten

Emily Krumlinde är en av Sveriges få professionella e-sportutövare. Men att vara kvinna i dataspelsvärlden är att ständigt bli utsatt för nedsättande kommentarer från anonyma hatare. ”Tonen är sexistisk, rå och hotfull”, säger Emily, som nu arbetar för att spelvärlden ska skärpa sig.

 

 

 

 

 

 

 

Norman Mailer och Elizabeth Mailer

Min far, Norman Mailer

I många år har Elizabeth Mailer slitit med boken om sitt liv som dotter till Norman Mailer – den amerikanska litteraturen enfant terrible. Snart är hon klar. Arbetet har rört upp många känslor och minnen från en kaotisk barndom. ”Boken handlar om förlåtelse, försoning och den svåra vägen fram. Jag gör detta främst för min egen skull, för att jag ska kunna bli hel”, säger hon till Vi.

 

Dessutom:

  • Asmara – Afrikas art déco-huvudstad.
  • Vad skrattar man åt i Mellanöstern?
  • Författarna som bara är text.

 

Vi nr 3 finns ute i butik nu.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Sofia Wadensjö Karén, vd och chefredaktör: 010-744 24 02, 070-536 71 59, sofia.wadensjo@vi-tidningen.se

Tidningen Vi är Sveriges ledande magasin om kultur och samhälle.

 

 

 

Du kanske också gillar