Senaste numret

Tidningen Vi nr 11/2016

 

jonas-karlsson-01-tidningen-vi-11-2016

Rotad i skogen

Är Jonas Karlsson en skådespelare som skriver böcker, eller en författare som står på scen och spelar in filmer? Själv tycker han att det är vilket som. Det handlar om att berätta – och det kan man göra på olika sätt.

Vi träffar honom på Värmdö, där han växte upp. Barndomens lekar i skogen har i hög grad präglat honom och hans föreställningsvärld.

 

kara-fiende-toppbild-01-tidningen-vi-11-2016

Käraste fiende!

Politiker anklagas ofta för att käbbla och för att ägna sig åt personangrepp i stället för att diskutera sakpolitik.  Men är det en rättvisande bild? Vi bestämde oss för att vända på kuttingen och bad fyra toppolitiker från vardera blocket att välja sin favoritmotståndare från ”den andra sidan”. Resultatet: oväntat mycket kamratskap, respekt och ja, kanske kärlek.

 

wolgers-andersson-01-tidningen-vi-11-2016

Spjuvern vs logikern

Inför höstens Dan Wolgers-utställning på Spritmuseum fick författaren och krönikören Lena Andersson i uppdrag att undersöka Wolgers samlade verk. Samtalen dem emellan handlade lika mycket om filosofi som om konst. Allt från konstnärssubjektet till defekta leksakshundar och odelbara igloo-glassar avhandlades.

 

Dessutom:

  • Orgie i blod på Göteborgsoperan.
  • Ingrid Vang Nyman – svajig ur-Pippi.
  • Gun-Britt Sundström om ordet ”två”.

 

Vi nr 11 finns ute i butik nu.

 

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:

Sofia Wadensjö Karén, vd och chefredaktör: 010-744 24 02, 070-536 71 59, sofia.wadensjo@vi-tidningen.se

Tidningen Vi är Sveriges ledande magasin om kultur och samhälle.

Du kanske också gillar