Strövtåg på Sri Lanka

På grund av terrordåden i Sri Lanka i april 2019 avråder UD från resor till Sri Lanka. Reseklubben har inga resor till Sri Lanka så länge avrådan gäller. 

 

7–21 februari 2020. Med fantastiska stränder, inte mindre än åtta världsarv och ett inland med böljande gröna teplantage och spännande nationalparker, är Sri Lanka en dröm för den som söker en mer aktiv semester. Under Reseklubbens två veckor upplever vi det bästa ön har att erbjuda, och vi gör det genom åtta kortare och längre strövtåg samt en cykelutflykt.

Resan tar avstamp i den kulturella triangeln med strövtåg till grottemplet Dambulla samt uppför det heliga berget Sigiriya med ruiner från 400-talet. I det buddhistiska Polonnaruwa cyklar vi mellan de fina gamla tempelstäderna. En annan dag följer vi ringmuren runt den gamla holländska staden Galle, även den upptagen på Världsarvslistan.

I det sällan besökta Knuckles Mountains bor vi två nätter på en bekväm tältlodge i regnskogen och vandrar i det kuperade skogsområdet till vackra vattenfall som inbjuder till svalkande dopp. På högplatån kring staden Ella njuter vi av böljande teplantage samt går uppför Little Adam’s Peak. I Udawalawe blir det safari med öppna jeepar för att se buffel, leopard och elefant. Resan avslutas i Dalawella på öns sydsida. Här blir tid till rekreation och härliga bad i Indiska oceanen.

Från den gamla huvudstaden Kandy åker vi världens kanske vackraste tågsträcka till Ella, beläget på högplatån. I övrigt färdas vi med egen buss och då Sri Lanka är litet blir det aldrig några långa transporter. Resans åtta strövtåg är mellan fem och femton kilometer av olika karaktär och i olika miljöer. Resan passar alla med normal kondition och viss vandringsvana.

RESEFAKTA
TID: 7–21 februari 2020.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 34 900 kronor. Icke-prenumeranter: 36 900 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25, info@varldensresor.se, www.varldensresor.se/temaresor/tidningen-vi.
I PRISET INGÅR: flyg från Stockholm (andra avreseorter mot ev tillägg), del i dubbelrum på hotell, halvpension, alla transporter, aktiviteter och inträden enligt resplan, svensk färdledning, lokala engelsktalande guider, skriftlig deltagarinformation

 

Du kanske också gillar