Vandra i Himalaya

13–27 mars 2019. Vi reser till Nepal och vandrar sju dagar i vackra Himalaya när rhododendronskogarna står i blom. Resan tar oss även till flera världsarv i Kathmandudalen och till området Gorkha som drabbades hårt av jordbävningen 2015.

Här får vi med hjälp av resans ciceron Jenny Adhikaris möjlighet att komma till byar och besöka ett projekt som jobbar med återuppbyggnaden av området. 1000 kronor av resans pris per deltagare går oavkortat till detta projekt.

Men först vandrar vi på en led kring Annapurnamassivet som anses vara en av Himalayas vackraste. Här befinner vi oss på 1600-3200 meters höjd och har fantastiska vyer över flera av Himalayas mäktiga 8000-meterstoppar, och över sluttningarna som sprakar av färg eftersom de stora rhododendronskogarna står i blom. Vandringen sker också på lägre höjd med nivåskillnader runt 500 meter som mest.

Bärare tar hand om vårt bagage under hela turen så att vi kan njuta av dagarna med endast en lätt dagsryggsäck på ryggen. Vi bor på små hotell (tea houses) och all mat ingår under vandringen. Efter avslutad vandring njuter vi av lite mer lyxigt boende i Pokhara.
I Kathmandu möter vi ett levande religiöst liv bland de hinduiska och buddhistiska templen.

RESEFAKTA
TID: 13–27 mars 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 29 900 kronor. Icke-prenumeranter:: 31 500 kronor. Enkelrumstillägg: 2 800 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, tel 08-669 55 25, info@varldensresor.se,
www.varldensresor.se/temaresor/tidningen-vi
I PRISET INGÅR: Flyg t/r Stockholm – Kathmandu, del i dubbelrum ink frukost, helpension sex dagar samt ytterligare fem måltider, samtliga transporter, alla inträden till sevärdheter och nationalparker inkl alla utflykter, vandringstillstånd, visum till Nepal, skriftlig deltagarinformation, svensk färdledare.

JennyJenny Adhikari har studerat statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal och delar sitt liv mellan Sverige och Nepal sedan 15 år tillbaka. Jenny talar nepali och med hennes djupa kunskap om det nepalesiska samhället och hennes breda kontaktnät utlovas många spännande samtal längs vägen.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar