Storslagen resa till Kaukasus

29 september–10 oktober 2019. Nu får du en ny chans att följa med Reseklubben till Kaukasus. Det är en spännande och lärorik kulturresa med mycket historia och storslagen natur och besök i Azerbajdzjan, Georgien och Armenien.

Vår resa börjar med Azerbajdzjan och huvudstaden Baku med sin historia från bröderna Nobels oljeäventyr på 1800-talet. Därefter åker vi med buss västerut och besöker karavanserajstaden Sheki där vi stannar över natten.

Vi fortsätter mot Georgien och huvudstaden Tbilisi med ett myller av människor med olika religioner som lever sida vid sida. Vi besöker Stalins födelsestad Gori och några vingårdar där vi får lära oss om landets långa vintradition.

Armenien, som var det första landet som antog kristendomen som stadsreligion år 301, har många urgamla kyrkor och kloster som ligger i fantastiska bergs- landskap. Det bibliska berget Ararat, som ligger på andra sidan den turkiska gränsen, syns från många platser i Armenien.

I huvudstaden Yerevan besöker vi några av stadens många trevliga kaféer.

RESEFAKTA
TID: 29 september–10 oktober 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 31 750 kronor. Icke-prenumeranter: 33 750 kronor.
Enkelrumstillägg: 4 950 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Äventyrsresor: tel: 08-556 069 00, www.aventyrsresor.se..
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Baku/Jerevan t/r, 3-4 stjärniga hotell inklusive frukost, engelsktalande lokalguider, 9 luncher och 6 middagar, transporter med buss, transfers och entréer, visum Azerbajdjzan, svensk färdledare.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar