Naturskön tågresa till Italien

SLUTSÅLD 4–13 oktober 2019. Reseklubben har nu glädjen att kunna erbjuda en naturskön resa med tåg, hela vägen från Sverige till Italienska Rivieran och Gardasjön. Själva tågresan, som i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen, går genom en kedja av spännande städer, längs en vacker resväg genom Tyskland, Schweiz och norra Italien till Liguriens kust vid Medelhavet.


Vi bor i lilla Sestri Levante, en av de vackraste platserna längs Italienska Rivieran, och besöker Cinque Terre som består av fem charmiga byar. Vi ser pittoreska fiskehamnar, borgar och pastellfärgade medeltidsbyggnader i Riomaggiore, Vernazza och Monterosso, och njuter av skönheten i denna nationalpark som står på Unescos lista över världsarv.

Resans andra halva tillbringar vi i småstaden Garda vid Gardasjön. Stadens medeltida charm, dess färgglada hus, charmiga gränder och bilfria strandpromenad gör Garda till ett eftertraktat resmål. Vi gör en guidad utflykt till Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad, där vi ser den berömda balkongen, den imponerande romerska arenan och de berömda piazzorna. 


Efter dagarna vid Gardasjön går hemresan genom Sydtyrolen, Brennerpasset, Österrike och Bayern.

I programmet ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på rundresan.

Med på tåget är författaren, tennisoraklet och På spåret-veteranen Björn Hellberg, som under resan bjuder på flera underhållande kåserier.

RESEFAKTA
TID: 4–13 oktober 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 21 995 kronor. Icke-prenumeranter 22 995 kronor. Enkelrumstillägg: 4 800 kronor.

INFO OCH ANMÄLAN: Grand Tours, 08-24 15 25, www.grandtours.se
I PRISET INGÅR: Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r, tågresor med platsbiljetter till Italien t/r, del i dubbelrum i Hamburg, Sestri Levante och Garda, halvpension i Italien, utflykter till Cinque Terre och Verona, lokala auktoriserade guider (engelska), kåserier av författaren Björn Hellberg, Grand Tours färdledare.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar