Magiska Marrakech och Atlasbergen

23–27 februari 2019. Marrakech är ett paradis för den som är intresserad av orientalisk design och konst och nyfiken på Orientens mystik.

Följ med Reseklubben till den moriskt sirliga staden Marrakech som glimmar gammalrosa under Atlasbergens majestätiska vita toppar.

Vi besöker Djema el-Fnaa, torget mitt i Marrakech som också kallas Gycklarnas torg. Här ser vi ormtjusare, sagoberättare, musiker och dansare, och känner doften av mat från alla serveringar som fyller torget kvällstid. Tack vare de muntliga berättartraditioner som hålls vid liv på Djema el-Fnaa är torget ett av Unescos världsarv.

I direkt anslutning till torget ligger den labyrintiskt vindlande souken, handelsmarknaden där vi bland annat får se hur hantverkare arbetar med uråldriga tekniker.
Resan tar oss också till berbernas värld i Atlasbergen där vi gör en lättare vandring i en orörd dalgång.

Vi bor två nätter på en så kallad riad, det vill säga omgjorda traditionella herrehus med innergård, och två nätter på hotell.

RESEFAKTA
TID:
23–27 februari 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 14 795 kronor. Icke-prenumeranter: 15 795 kronor. Enkelrumstillägg: 4 900 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Historiska Resor, tel. 08-545 95 200, www.historiskaresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Marrakech t/r, 2 nätter på Riad Karmela och 2 nätter på hotell, Atlas Medina Spa, del i dubbelrum inkl frukost, sightseeing och utfärder enligt program, heldagsutfärd till Atlasbergen, 3 luncher och 3 middagar inkl mineralvatten, transfers, transporter, svensk kvalificerad färdledare och Maria Sebnat som medverkar under hela vistelsen.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar