Vi:s Litteraturbåt 2020

I 21 år har Litteraturbåten förgyllt Östersjön med Nordens roligaste, smartaste och mest intressanta samtal.

Nu är det dags igen – för ännu ett magiskt litteraturdygn på Vi:s Litteraturbåtar. Två av avgångarna är planerade den 18 och 19 mars. Ta med din vän, din mamma, din dotter eller son, din bokklubb eller åk på egen hand. Vi lovar att du får ett oförglömligt dygn!

Programmen kommer publiceras här ungefär två veckor innan avgång.

Mer information kommer inom kort.

 PETER ENGLUND 

Författare, historiker och ledamot i Svenska Akademien, som nu gör efterlängtad debut på Litteraturbåten. Fick sitt genombrott med Poltava, ett verk som förnyade den svenska fackboksgenren. De senaste åren har han hyllats för sitt stora fembandsprojekt om första världskriget, Stridens skönhet och sorg. 

 SUSANNA ALAKOSKI 

Socialarbetaren som sadlade om och fick ett stort genombrott med Svina-längorna – en roman som inte lämnar någon oberörd och som välförtjänt tilldelades Augustpriset 2006. I höst släpper Alakoski klasskildringen Bomullsängeln – den första romanen av fyra i hennes mest ambitiösa satsning någonsin. 

 VIGDIS HJORTH 

En av Norges främsta författare. Hennes senaste roman är den kritiker-rosade och omdiskuterade Arv och miljö – en familjeskildring som ständigt hittar nya svenska läsare. I höst är hon tillbaka med romanen Henrik, där hon tar avstamp i Henrik Ibsens verk. 

 

BOKA NU!
BOKNING: Ring Tallink Silja på 08-666 33 33.
PRIS: Från 1 995 kr/person del i E4-hytt.
RABATT: Som prenumerant får du 200 kronor i rabatt. Uppge bokningskod ”VI RABATT” och ditt prenumerantnummer (som finns på din faktura samt på baksidan av din tidning).

I PAKETET INGÅR: Föredrag, boende, buffémiddag inkl. dryck (vin, öl eller vatten), en piccoloflaska mousserande vin, frukost, fika och kvällsunderhållning. Annat middagsalternativ kan bokas.

Resan går till Åbo tur och retur.

 

Du kanske också gillar