Kulturresa till Sydkorea

13–25 april 2019. Följ med Reseklubben till Sydkorea, landet som imponerar med satsningar inom modern arkitektur, teknik och infrastruktur samtidigt som det värnar om gamla traditioner.

Sydkorea har mycket att erbjuda, men är fortfarande oupptäckt för många resenärer.
Vår resa med ciceronen Ida Kymmer börjar och slutar i jättestaden Seoul. Däremellan besöker vi DMZ (den demilitariserade zonen vid gränsen till Nordkorea), upplever det vulkaniska drömlandskapet på ön Jeju, går på världens häftigaste fiskmarknad i Busan, upptäcker Seouls ungdomskultur och besöker Tadao Andos unika museum i bergen utanför Wonju.

Resans fokus ligger på de senaste årens stora kultursatsningar. Världens främsta arkitekter har bjudits in till att skapa konstmuseer av världsklass, och vi besöker bland annat Zaha Hadid Design Plaza i Seoul, en kulturell samlingsplats som markerar vilken stormakt landet är inom mode och design.

Populärkulturens framfart har vi sett både i framgången med Gangnam Style och alla koreanska filmer och tv-serier. Vi uppmärksammar detta med att gå på en föreställning av icke verbal teater som även nått stora internationella framgångar.

Det traditionella Sydkorea upplever vi i den gamla huvudstaden Gyeongju där vi cyklar fram mellan flera kulturarv, samt i den charmiga byn Hahoe där vi bor i traditionella hus i en stadsdel med anor från 1400-talet.

Även köket har sin särart och vi kommer att lära oss allt om de starka inlagda grönsakerna kimchi och det goda grillade köttet, bulgogi.

RESEFAKTA
TID:
13–25 april 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 36 500 kronor. Icke-prenumeranter: 38 500 kronor. Enkelrumstillägg: 4 500 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25. info@varldensresor.se, www.varldensresor.se/temaresor/tidningen-vi.
I PRISET INGÅR: Klimatkompenserat flyg från Stockholm (Göteborg och Köpenhamn mot tillägg), alla transporter med flyg, hyrd buss och lokala färdmedel, del i dubbelrum, halvpension, alla inträden och utflykter, skriftlig information inklusive kartor, svensk färdledare.

Resans ciceronen Ida Kymmer.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar