Kuba med Lars Palmgren

22 april–6 maj 2019. Följ med Reseklubben och ciceronen Lars Palmgren på en spännande kulturresa till Kuba med besöket på konstbiennalen i Havanna som en av många höjdpunkter. Sedan biennalen först slog upp sina portar i det eminenta Wilfredo Lam centret har den blivit en viktig mötesplats och forum för utbyte av idéer för hundratals konstnärer, kritiker och konstsamlare med fokus på Latinamerika.

I Havanna står konst och litteratur på schemat tillsammans med fina stadsvandringar och intressanta samtal kring historia och politik i en nation som ska finna sin väg efter Fidel Castros död. Vi ser den fina konstsamlingen på Museo Nacional de Bellas Artes, besöker Fusterlandia – konstnären Jose Fusters märkliga skapelse med mängder av mosaikklädda fasader. Vi gör nedslag i kvarter där unga konstnärer med sin gatukonst skapar en trendig och modern urban miljö.

Havana Vieja, huvudstadens vackra stadskärna, bjuder på en nästan encyklopedisk studie i arkitektur. Stadsvandringen tar en ny vändning när vi sätter litteraturen på kartan. Hemingways ande lever kvar i det anrika hotellet Ambos Mundo där romanen Klockan klämtar för dig blev till, och på La Finca Vigìa som var författarens hem mellan 1939 -1960.

Resan fortsätter till Santiago de Cuba där de afro-kubanska influenserna är starkast och Moncada-kasernen ständigt påminner om revolutionen. Musiken har en central plats i det kubanska kulturarvet och vi går vi på matiné på Casa de la Trova för att lyssna på den traditionella musikstilen sòn och det revolutionsinspirerade nueva trova.

Resan tar oss också till de vackra kolonialstäderna Camagüey och Trinidad, innan den avrundas i Havanna med en avslutande kväll på den svenske krögarens Michelle Miglis fina restaurang i Centro Habana.

RESEFAKTA
TID:
22 april–6 maj 2019
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 36 800 kronor. Icke-prenumeranter: 38 500 kronor
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25, info@ varldensresor.se, www.varldensresor. se/temaresor/tidningen-vi.
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm (andra avreseorter mot ev tillägg), klimatkompensation, visum till Kuba, del i dubbelrum på hotell och casas particulares (privata pensionat), halvpension, alla transporter med flyg och buss, alla aktiviteter och inträden enligt resplanen, färdledning av Lars Palmgren.

Lars Palmgren är journalist och en välbekant röst från sina 20 år som Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent. Hans kunskap och kontaktnät möjliggör många intressanta möten och samtal kring historia, kultur och politik.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar