Kontrasternas Indien

28 januari–9 februari 2020. Storslagna historiska minnesmärken och förtätad stämning, från norr till söder. Följ med Reseklubben på en fantastisk upplevelse i kontrasternas Indien. Resan inleds i huvudstaden Delhi, fortsätter via Taj Mahal i Agra till Varanasi vid Ganges där vi bland annat får se de hinduiska pilgrimernas rituella bad.

Därefter vänder vi söderut till delstaten Tamil Nadu, där vi tydligt märker skillnaden i tempelarkitektur och kultur jämfört med norra Indien. I Mahabalipuram besöker vi de fascinerande strandtemplen och flanerar på sandstranden längs Indiska oceanen. Vi tar oss sedan ut på landsbygden och tillbringar två spännande dagar i byn Katchur där vi ges en unik möjlighet att se och uppleva hur det dagliga livet ter sig för familjerna i byn.

Den storslagna resan avslutas med möjlighet till havsbad i Mahabalipuram.

RESEFAKTA
TID: 28 januari–9 februari 2020.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 28 600 kronor. Icke-prenumeranter: 30 100 kronor. Enkelrumstillägg: 4 900 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Indienresor, 08-545 95 200. Mail: info@indienresor.se
INGÅR I PRISET: Flyg till Delhi och hem från Chennai (avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn), måltider ombord, hotell av hög turistklass/första klass, del i dubbelrum. alla måltider exkl måltidsdryck (ej lunch dag 12), transfers, transporter, entréavgifter enligt program, dricks till bagaebärare, busschaufförer och lokala guider, informationspaket, svenska färdledare samt engelsktalande indiska guider.

 

 

Sid 2

 

Två spalt

Vi-skogen: Kunskapsresa till Kenya

KENYA • NATUR • UNIKA BESÖK

1–14 november. ”En hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv” är Vi-skogens enastående vision. Kärnan i verksamheten är att samodla grödor och träd, så kallad agro-forestry, för ökade skördar och bättre miljö. Vi-skogen har i drygt trettio år planterat träd som tar människor ur fattigdom men också bidragit till demokratiutveckling och ökad jämställdhet. Höstens resa till Kenya erbjuder unika möten med afrikanska småbönder och lokala skogsexperter. Vi kommer också att få uppleva den fantastiska afrikanska naturen med Riftdalens flamingosjöar, den tropiska bergsregnskogen på Mount Elgon och grässavannerna i Masai Mara med sitt myller av slättvilt och stora rovdjur. Om man vill avsluta vid Indiska Oceanen kan man smälta intrycken i den lilla fiskebyn Watamu.

 

RESEKLUBBEN 14 DAGAR

TID: 1–14 november 2019.

PRIS FÖR PRENUMERANTER: 34 500 kronor. Icke-prenumeranter: 36 500 kronor.

INFO OCH ANMÄLAN: Voyage: 08-247597, 08-247505, www.voyagespecialresor.se.

I PRISET INGÅR: Flyg, hotell med del i dubbelrum, frukost i Nairobi, helpension under safarin, transporter, seminarium före avresan, 25 träd i Vi-skogen (CO2-kompensation). Träden kommer att planteras under resan.

Läs gärna mer om Vi-skogen på www.viskogen.se.

 

 

BILDER:

Logga in här: http://weeffectfrontend.qbank.se/login?next=/search

Användarnamn: weeffect

Lösenord: enterpassword

 

Klicka på ”Organisation” och sedan ”Vi Agroforestry” i vänsterspalten. Skriv därefter Kenya i sökrutan.

 

En spalt

Beaujolais Nouveau – vinkryssning på Saône

19-23 november 2019. I november är det premiär för försäljningen av årets Beaujolais Nouveau. Lanseringen är alltid en festlig tillställning som naturligtvis upplevs bäst i just Beaujolais. Reseklubbens unika flodkryssning på Saône med vinjournalisten Gunilla Hultgren Karell som ciceron, tar oss därför rakt in i hjärtat av vindistriktet. Vi besöker bland annat staden Beaune med Hôtel-Dieu des Hospices, det gamla sjukhuset som nu är museum, och vi ser Cluny-klostret i Mâcon samt besöker flera av Beaujolais prestigefyllda vingårdar.

Men resans höjdpunkt är ändå kvällen då vi välkomnar den årliga utgåvan av Beaujolais Nouveau. Gunilla Hultgren Karell delar under hela resan med sig av sin kunskap om och kärlek till franska viner.

 

RESEFAKTA 5 DAGAR

TID: 19-23 november 2019.

PRIS FÖR PRENUMERANTER: 16 995 kronor. Icke-prenumeranter: 17 995 kronor. Tillägg hytt för eget bruk (huvuddäck): 3 000 kronor. Tillägg 2-bäddshytt (övre däck): 1 400 kronor.

INFO OCH ANMÄLAN: Grand Tours, tel. 08-24 15 25.

I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Lyon t/r, transfer, del i 2-bäddshytt på huvuddäck, välkomstcocktail, helpension från middag dag 1 till frukost dag 5, måltidsdryck (bordsvin, vatten), utvalda drycker i baren, kryssning enligt program, alla utflykter, vinprovningar, ciceron och färdledare Gunilla Hultgren Karell.

 

 

 

Sid 3

 

Två spalt

Sri Lanka

Väntar på text och bilder. Lovad onsdag.

 

En spalt

Fjällvandringar och pensionatsliv i Fjällnäs

8-13 september 2019. När höstens starka färger börjar komma arrangerar vi en naturvandringsresa till Funäsfjällen. Under fem nätter bor vi med helpension på klassiska Fjällnäs högfjällshotell. Biologen Per Bengtson tar med oss på lätta naturvandringar längs intressanta leder till platser med rik flora och geologi, som det kalkrika blomsterfjället Hamra och Stor-Mittåkläppens fäbodmiljöer. Med lite tur kan vi hitta svamp och bär på några av Pers favoritplatser. Vi gör även en tur till Norge och världsarvsstaden Röros med dess unika trähusbebyggelse uppförd vid stadens kopparsmältverk på 1700-talet och besöker gruvmiljöerna på kalfjället vid Storwartz också det världsarv. På Fjällnäs högfjällshotel ges möjlighet att koppla av i den fina spa-anläggningen och njuta av en högklassig meny baserad på lokala råvaror.

 

RESEFAKTA 6 DAGAR

TID: 8-13 september 2019.

PRIS FÖR PRENUMERANTER: 13 650 kronor. Icke-prenumeranter: 14 650 kromor.

I priset ingår Stockholm (Cityterminalen)–Fjällnäs t/r med Härjedalingen (buss), fem nätter med helpension (picknicklunch på vandringarna) på klassiska Fjällnäs högfjällshotell, fri tillgång till pensionatets spa-anläggning, tre fjällutflykter med biologen Per Bengtson som guide, en utflykt till världsarvet Röros.

För er som tar er till Fjällnäs på egen hand gör avdrag på 1350 SEK per person för ej utnyttjad bussplats.

 

Sid 4

 

Två spalt

Helig mark och Italiens gröna hjärta

Ta annons från nummer 2

 

En spalt

Rumänien med vackra Donaudeltat

xx–xx september 2019. Vindlande kanaler, stora och små öar och sjöar, öppna stäpper och svårgenomträngliga lövskogar. Det möter oss på vår resa till Donaudeltat tillsammans med vår ciceron Etienne Edberg, som är biolog med mångårig erfarenhet av just Donaudeltat.

Vi får också uppleva en enastående fågelrikedom med pelikaner, ibisar, hägrar, skarvar med mera.

Vi tar oss fram till fots eller med häst och vagn på de större öarna, där livet bara förändrats obetydligt under århundraden. I Dobrogea söder om deltat har skyter, greker, romare, bysantiner och turkar satt sina spår. Vi får bland annat. prova ekologiska viner och se Kejsar Trajanus segermonument i Adamclisi, besöka de grekisk-romerska ruinerna vid Histria och bekanta oss med moskéer och kyrkor i Constanta. Vi strövar utmed kajerna i Tulcea, där båtarna ligger i flerdubbla rader, och vi besöker Saonklostret, där nunnorna brukar bjuda på lunch.

 

RESEFAKTA 9 DAGAR

TID: xx–xx september2019.

PRIS FÖR PRENUMERANTER: 22 500 kronor. Icke-prenumeranter:

INFO OCH ANMÄLAN: 08-247597, voyage@telia.com.

I PRISET INGÅR: Flyg t/r Bukarest, del i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell, helpension (kan tillkomma enstaka lunch beroende på flygtider), alla i resan ingående transporter och inträden,

 

Sid 5

Sydafrika

Väntar på text, lovad onsdag.

 

MISSA INTE

Storslagen resa till Kaukasus

Nu får du en ny chans att följa med Reseklubbens populära resa till Kaukasus. Det är en spännande och lärorik kulturresa med mycket historia och storslagen natur och besök i Azerbajdzjan, Georgien och Armenien. Under resan upplever vi många fantastiska platser, som till exempel Azerbajdzjans huvudstad Baku, karavanserajstaden Sheki, Georgiens myllrande huvudstad Tbilisi, Stalins födelsestad Gori .

TID: 29 september–10 oktober 2019.

PRIS FÖR PRENUMERANTER: 31 750 kronor. Icke-prenumeranter: 33 750 kronor.

Enkelrumstillägg: 4 950 kronor.

INFO OCH ANMÄLAN: Äventyrsresor: tel: 08-556 069 00, www.aventyrsresor.se..

 

Upptäck Jerez med Gunilla Hultgren Karell

Tillsammans med vinjournalisten Gunilla Hultgren Karell gör Reseklubben en resa till den andalusiska staden Jerez de la Frontera, vars färgstarka historia sträcker sig mer än tre tusen år tillbaka i tiden. Under några sköna septemberdagar utforskar vi de Andalusiens berömda vita byar och den magiska skönheten utmed ljusets kust.. Med sin stora kunskap om och kärlek till spanska viner vill Gunilla väcka nyfikenhet runt det främsta av Spanien viner – sherryn.

TID: 21–25 september 2019.

PRIS FÖR PRENUMERANTER: 14 085 kronor. Icke-prenumeranter: 15 085 kronor. Enkelrumstillägg: 1 200 kronor.

INFO OCH ANMÄLAN: Grand Tours, tel. 08-24 15 25.

Bilder har ni sedan tidigare, annons var med i både nummer 3 och 4.

Du kanske också gillar