Klassiska Sicilien i vårskrud

FULLBOKAD. 29 mars–5 april 2019. Möt våren och det azurblå havet under en fascinerande rundresa på Sicilien. En sann tidsresa för oss tillbaka till antikens Sicilien med sina grekiska tempel, romerska mosaiker och imponerande arkeologiska lämningar. Vi njuter av vårens blommor, Siciliens goda mat och utsökta viner.

Rundresan börjar i Syrakusa, där Platon filosoferade och Arkimedes föddes och dog innan vi åker till den romerska villan vid Piazza Armerina med sina världsberömda mosaiker. På sydkusten vandrar vi i Tempeldalen i Agrigento med sju välbevarade grekiska tempel utan motsvarighet.
Vi reser längs havet till Selinunte och Segesta, två av antikens mest natursköna ruinområden.

I Palermo beundrar vi normandiska palats och den bysantinska katedralen. Cirkeln sluts i Taormina där vi från den grekiska teatern har en strålande utsikt över havet och Etna.

Resans ciceron, fil.dr Niklas Hillbom, är klassisk arkeolog. Han har tidigare gjort mycket uppskattade resor till klassiska Grekland och en kryssning i östra Medelhavet med Tidningen Vi.

RESEFAKTA 7 DAGAR
TID: 29 mars–5 april 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 16 900 kronor. Icke-prenumeranter: 17 900 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Paradisresor, info@paradisresor.se, tel. 08-08-718 07 13, www.paradisresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg från Arlanda/Landvetter/Kastrup till Catania t/r, del i dubbelrum på 4-stärnigt hotell (det första hotellet är 3-stjärnigt) med bufféfrukostar, välkomst- och avskedsmiddagar, middag på hotellet i San Leone dag 3, middag på strandrestaurang i San Leone dag 4, lunch på stranden i Selinunte dag 5, transporter i turistbuss och utflykter enligt program, inträdesavgifter, lokalguide, fil. dr Niklas Hillboms ciceronskap.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar