Kambodja med Peter Fröberg Idling

15–25 november 2019. Följ med Reseklubben och Tidningen Vi:s litteraturredaktör Peter Fröberg Idling på en spännande, lärorik och helt unik resa till Kambodja. Vi får uppleva såväl det historiska Angkorväldet med några av världens mest imponerande monument, som dagens snabbt växande och komplexa land.

Under resans gång får vi ta del av Peter Fröberg Idlings litterära perspektiv på Kambodjas svårförstådda period mellan 1953 och 1998. Vi möter de sista överlevarna från Röda Khmerernas tortyrfängelse Tuol Sleng och ledande personer från självständigheten fram till Pol Pots död.

I Phnom Penh gör vi studiebesök och fördjupar oss i Kambodjas tragedi. Vi ser flera kulturarv och besöker bland annat de storslagna templen i Angkor och det fantasieggande klipptemplet Preah Vihear.

RESEFAKTA
TID: 15–25 november 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 33 700 kronor. Icke-prenumeranter: 35 700 kronor. Enkelrumstillägg: 4 300 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Kinaresor, 08-545 95 200, www.kinaresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg med till Phnom Penh och hem från Siem Reap., avresa från Stockholm och Köpenhamn, hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum inklusive frukost varje dag. 7 luncher och 6 middagar exkl måltidsdryck, alla entréavgifter och transporter enligt programmet, visum till Kambodja, lokal engelsktalande guide på varje resmål och svensk färdledare. Peter Fröberg medverkar under resan med föredrag och uppläsningar.

Peter Fröberg Idling är författare, litteraturkritiker och Tidningen Vi:s litteraturredaktör. Han har bland annat skrivit böckerna Pol Pots leende och Sång till den storm som ska komma om Kambodja.

Läs hela programmet här.

 

Du kanske också gillar