Följ med på Vi:s Musikbåt!

Det är något speciellt med Musikbåten och den dynamik som uppstår i det lilla formatet med bara en akustisk gitarr eller ett piano.

Förra året hoppade artisterna spontant in i varandras konserter och skapade något som bara hände där och då. Det blir lätt så när spelsugna musiker träffas.

I år har jag pratat med några av mina favoritkollegor som gärna ville vara med om den där Musikbåtenkänslan.

Kom och var med på unika musikmöten den 12-13 maj 2019!

Varma hälsningar, Johan Norberg, musikkrönikör Vi

BOKA NU!
BOKNING: Ring Tallink Silja på 08-666 33 33, mer information på Tallink Siljas webbplats.
PRIS: Från 1 995 kr/person del i E4-hytt.
RABATT: Som prenumerant får du 200 kr i rabatt. Uppge bokningskod ”VI RABATT” och ditt kundnummer (som finns på din faktura samt på baksidan av din tidning).

I PAKETET INGÅR: Konserter, föredrag, boende, buffémiddag inkl. dryck (vin, öl eller vatten), piccoloflaska, frukost, fika och underhållning. Annat middagsalternativ kan bokas.

Resan går till Åbo tur och retur och turen tar 23 timmar. (Båten avgår kl 19.30 på söndagen och är åter i Stockholm kl 18.15 på måndagen.)

 

SARA DAWN FINER

I höstas hade Sarah Dawn Finer ”musikalskola” på SVT. Men musikal är bara en av strängarna på Sarahs lyra. Soul, gospel, visa och Mello har hon bland annat hunnit med. Skådis är hon också.

NIKLAS STRÖMSTEDT

Med låtar som Sista morgonen och Förlorad igen har Niklas Strömstedt sedan länge en plats vid den svenska popmusikens finbord. Att han därtill grävde guld i USA 1994 gör ju inte saken sämre.

NILS LANDGREN

Trombonvirtuosen som med sitt röda instrument och hesa stämma blivit omåttligt populär och folkkär i både Sverige och Tyskland.

LENA WILLEMARK

Att kula och sjunga på älvdalska är det inte många som kan. Lägg därtill spel på fiol och härjedalspipa samt utflykter till modern konstmusik och ni ser framför er en enastående artist och riksspelman.

MARTIN NYSTRÖM

Att tala om musik är inte det lättaste. Men musikkritikern Martin Nyström behärskar konsten. Om allt ifrån operakonstens födelse till Evert Taubes horisonter kan han berätta, kunnigt och underhållande.

CAMILLA LUNDBERG

I hela sitt journalistiska yrkesliv har Camilla Lundberg sysslat med musik. Rollerna har skiftat – producent, programledare, kritiker etc. Under åren 1999-2015 var hon musikchef på SVT och populära radioprogrammet Opp, amaryllis! har hon lett hundratals gånger.

JAKOB KORANYI

Solostycken för cello är en egen liten subkultur i den klassiska musikens rika mylla. Jakob Koranyi har kallats ”supercellist” och behärskar genren till fullo.

Med reservation för ändringar.

Du kanske också gillar