Höstresa till Estland

9-13 oktober 2019. Följ med översättaren Enel Mellberg och konsthistorikern och Baltikumkännaren Hans Lepp till Estland.

Enel berättar om den estniska litteraturen och läser ur egna översättningar. Hans tar oss med på historiska vandringar och berättar om landets dramatiska historia. I vackra Tallinn besöker vi bland annat Ockupationsmuseet, Domkyrkan med minnen från svenska stormaktstiden och konstmuseet KUMU, med det bästa ur den estniska konsten.

I svenska St Mikaelskyrkan tar kyrkoherde Patrik Göransson emot och berättar om församlingens och estlandssvenskarnas historia.

Under en heldag besöker vi Tartu, där Gustav II Adolf grundade Sveriges andra universitet 1632.

I den pittoreska lilla universitetsstaden går vi på stadsvandring i gamla staden och besöker universitetet och det nya Nationalmuseet, Eesti Rahva Muuseum, som skildrar esternas historia. En av kvällarna går vi på klassiska Estoniateatern och ser Figaros bröllop.

Resan ger gott om tid för umgänge och egen tid i Tallinn.

RESEFAKTA
TID: 9-13 oktober 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 9 550 kronor i delad fönsterhytt/dubbelrum. Icke-prenumeranter: 10 350 kronor. Enkelrumstillägg: 1 600 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Mejt Resor, tel. 0704-220174, info@mejtresor.se.
I PRISET INGÅR: Stockholm – Tallinn t&r med Tallink, del i A2 fönsterhytt, kaffebuffé, trerätters middag med två glas vin kaffe & avec på utresan, smörgåsbord med vin/öl på hemresan, specialfrukost på ut- och hemresan, två nätter i delat dubbelrum på fyrstjärniga Tallink City Hotel, en förmiddagskaffe och en lunch iland, bra platser på Figaros bröllop på Estoniateatern, samtliga inträden och transporter iland. Tallink har anslutningsbussar från en stor del av Sverige.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar