Historisk kryssning med Herman Lindqvist

8–15 maj 2019. Följ med Reseklubben på en historisk kryssning på Rhen med författaren och journalisten Herman Lindqvist som ciceron.

Resan startar i Strasbourg och går sedan via Mannheim, Heidelberg, Koblenz, Köln och Arnhem innan vi når vårt slutmål Amsterdam.

Medan vi glider fram på floden genom ett sagolandskap med vidunderliga vyer, riddarborgar, pittoreska korsvirkesstäder och vingårdar, får vi också uppleva tre av Unescos världsarv och fyra länder: Schweiz, Frankrike, Tyskland och Nederländerna.

Under hela resan får vi dessutom ta del av Herman Lindqvists kunskaper när han ger oss en levande bild av regionens fascinerande historia genom föredrag och utflykter.

Vi reser med ett fyrstjärnigt kryssningsfartyg och bor bekvämt i rymliga hytter, de flesta med fransk balkong som går att öppna. I matsalen bjuds vi på ett internationellt kök och lokala rätter.

Missa inte denna inspirerande kunskapskryssning.

RESEFAKTA
TID: 8–15 maj 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 23 800–25 400 kronor beroende på val av hytt. Icke-prenumeranter betalar 1000 kronor extra. Enkelhyttstillägg: 8 000 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Gränslösa Resor, tel. 0151–209 00 och www.granslosaresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Basel, Amsterdam–Stockholm, anslutning från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan, del i rymlig dubbelhytt med wc och dusch, måltider och transporter enligt programmet, ciceron Herman Lindqvist, svensk kryssningsledare, Herman Lindqvists senaste bok Bernadotte – för Sverige hela tiden, dricks, informationsmaterial.

Journalisten och författaren Herman Lindqvist är en av Sveriges mest folkkära och uppskattade berättare. Han började sin yrkesbana som journalist och vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet. Hans första bok utkom 1969 och sedan 1990 är han författare på heltid. Nu är han aktuell med boken Bernadotte – för Sverige hela tiden.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar