Konst och historia Italiens gröna hjärta

25 september–2 oktober 2019. Reseklubben beger sig till den bördiga och vackert kuperade provinsen Umbrien, även kallad Italiens gröna hjärta. Vi bor i den historiska staden Assisi som med sitt läge på Apenninernas sluttningar har storslagen utsikt över landskapet.

I Assisi inleder vi med att följa i den helige Franciskus fotspår – från franciskanerordens huvudkyrka, S. Francesco, uppförd omedelbart efter helgonets död 1226, via det asketiska lilla klostret S. Damiano där han först skall ha anat sin kallelse till grottan uppe på berget bakom staden där han drog sig undan världen.

Därefter tar vi oss genom Umbriens hjärta till bland annat Todi, Montefalco och Bevagna, som är tre medeltida städer med synnerligen väl bevarade miljöer. I Montefalco blir det provsmakning av Umbriens stora rödvin, Sagrantino, gjord på en druva bara som finns här och som odlats sedan antiken.

Vi besöker också den spektakulära staden Orvieto som dominerar landskapet från sin höga klipplatå och Florens där förmiddagen ägnas åt franciskanernas basilika Santa Croce som är en av de största kyrkorna i Toscana.

Den innehållsrika resan tar oss även till Umbriens huvudort Perugia som är rik på spännande miljöer, konstskatter och trevliga restauranger.

RESEFAKTA
TID: 25 september–2 oktober 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 17 950 kronor från Arlanda och Kastrup: 18 450 kronor från Landvetter. Icke-prenumeranter betalar 1 000 kronor mer.
INFO OCH ANMÄLAN: Paradisresor, info@paradisresor.se, tel. 08-718 07 13, www.paradisresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg från Arlanda, Landvetter och Kastrup till Florens t/r, del i dubbelrum på fyrstjärniga hotell i Assisi och Florens med bufféfrukostar, välkomst- och avskedsmåltider, vinprovning med lunch, transporter i turistbuss och utflykter enligt program, inträdesavgifter, fil dr Börje Magnussons ciceronskap, lokalguider, reseledning från Paradisresor samt EU-moms.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar