Upplev Gotland

Vi-resa till rosornas ö

Följ med till ett vårgrönt Gotland, till konstnärernas paradis – och politikernas! Hör tidigare statsministern Ingvar Carlsson berätta om sin sommarö, se Lars Jonssons berömda fågelmotiv, njut av Ingmar Bergmans älskade Fårö. Ta del av en exklusiv stadsvandring där vår gotländske guide tar oss till annars stängda rum. Fyra dagar av hisnande vacker natur och intressanta personligheter – följ med!

Möt våren på Rosornas ö! Underbar natur, kultur och förhoppningsvis nya vänner väntar.

Program:

Torsdag 16 maj

Vi inleder med en välkomstlunch klockan 13 på Solhem hotell, där vi också bor.

På eftermiddagen bjuds vi på en exklusiv stadsvandring där vår gotländske guide tar oss med till Visbys annars stängda rum.

Klockan 19 väntar middag och sedan kommer sångaren Göran Ringbom, känd från musikgruppen Di sma undar jårdi, till hotellet för att berätta och sjunga för oss.

 

Fredag 17 maj

Efter en härlig frukost avgår bussen som tar oss norrut. Under utflykten får vi sällskap av en guide med rötter på Fårö. Hisnande vyer och mycket kultur utlovas.

Mellan 17-19.30 finns möjlighet att upptäcka Visby på egen hand för den som vill.

Middag serveras 19.30.

 

Lördag 18 maj

Denna dag beger vi oss söderut. Vi besöker Vamlingbo och konstnären Lars Jonssons museum där vi får en guidad tur samt lunch. För den som vill finns möjlighet att besöka Vamlingbo klädbutik, som har öppet enbart för oss.

Vid två-tiden tar vi oss tillbaka norrut på öns östsida och vidare till Norrlanda där glasblåsaren Jennie Olofsson, som startat studion Big Pink, berättar om glasblåsning.

Vi beräknas vara tillbaka på hotellet runt 17.

Efter middagen får vi besök av förre statsminister Ingvar Carlsson, vars kärlek till Gotland sträcker sig långt tillbaka.

 

Söndag 19 maj

Resans sista dag beger vi oss till konstnärshemmet Brucebo där vi får ta del av familjen Brucebos historia och deras vackra hem. Sista utflykten blir till den berömda Krusmyntagården, där vi får höra berättelsen om den fantastiska trädgården. Vi avslutar med en hejdå-fika för att sedan ta bussen tillbaka till hotellet.

 

Möjligheter att ta sig till och från Gotland

Till Gotland:

Destination Gotland åker från Nynäshamn torsdag klockan 09.00. Båten angör Visby klockan 12.20.

SAS alternativt BRA flyg trafikerar sträckan.

Hemfärd:

Destination Gotland har flera avgångar, bl a en klockan 16.00 söndag 19 maj (det går även senare båtar, för den som vill dröja kvar).

SAS och BRA flyg har flera avgångar.

Vi-resa till Gotland
NÄR: 16-19 maj 2019.
Resan är inställd. För frågor ring 010 744 24 00 och uppge Gotlandsresa med Vi.

Med reservation för ändringar.

Du kanske också gillar