Följ med ”Morden i Midsomer”

27–31 maj 2019. Reseklubben gör en kultur- och tv-historisk resa genom den engelska landsbygden. Vi reser till de historiska grevskap väster om London kring Chiltern Hills som blivit känt som ”Midsomer County”. Där besöker vi bland annat inselningsplatser för de omåttligt populära tv-serierna Morden i Midsomer och Kommissarie Morse, samt för -filmerna Shakespeare in Love och Harry Potter.

Vi letar upp de charmiga småbyarna, strosar i de livaktiga marknadsstäderna, hittar de mysigaste pubarna och hänger oss åt engelska mord och engelsk litteratur, kultur och historia. Men vi får också uppleva herresäten och slottsinteriörer som Blenheim Palace, Broughton Castle, Mapledurham House och Grey’s Court, alla platser med en rik och skiftande historia. En heldag ägnar vi åt lärdomsstaden Oxford.

RESEFAKTA
TID: 27–31 maj 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 13 590 kronor. Icke-prenumeranter: 14 590 kronor. Enkelrumstillägg: 2 150 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Historiska Resor, tel. 08-545 95 200, www.historiskaresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm/Köpenhamn–London t/r, transfer, hotell 4 nätter, del i dubbelrum inkl frukost, fullt program med utflykter, transporter, inträden, 1 Afternoon Tea, 1 lunch och 3 middagar exkl dryck, Morden i Midsomerdokumentation, kartor.

Du kanske också gillar