Fjällvandringar och pensionatsliv i Fjällnäs

8-13 september 2019. När höstens starka färger börjar komma arrangerar vi en naturvandringsresa till Funäsfjällen. Under fem nätter bor vi med helpension på klassiska Fjällnäs högfjällshotell.

Biologen Per Bengtson tar med oss på lätta naturvandringar längs intressanta leder till platser med rik flora och geologi, som det kalkrika blomsterfjället Hamra och Stor-Mittåkläppens fäbodmiljöer. Med lite tur kan vi hitta svamp och bär på några av Pers favoritplatser.

Vi gör även en tur till Norge och världsarvsstaden Röros med dess unika trähusbebyggelse uppförd vid stadens kopparsmältverk på 1700-talet och besöker gruvmiljöerna på kalfjället vid Storwartz också det världsarv.

På Fjällnäs högfjällshotel ges möjlighet att koppla av i den fina spa-anläggningen och njuta av en högklassig meny baserad på lokala råvaror.

RESEFAKTA
TID: 8-13 september 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 13 650 kronor. Icke-prenumeranter: 14 650 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Mejt Resor, tel 070-422 01 74, www.mejtresor.se.
I PRISET INGÅR: Stockholm (Cityterminalen)–Fjällnäs t/r med Härjedalingen (buss), fem nätter med helpension (picknicklunch på vandringarna) på klassiska Fjällnäs högfjällshotell, fri tillgång till pensionatets spa-anläggning, tre fjällutflykter med biologen Per Bengtson som guide, en utflykt till världsarvet Röros.

För er som tar er till Fjällnäs på egen hand gör avdrag på 1350 SEK per person för ej utnyttjad bussplats.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar