Centralamerika med Lars Palmgren

18 februari – 8 mars 2020. Tillsammans med journalisten Lars Palmgren tar vi pulsen på tre spännande länder i Mellanamerika.

Mexiko City är en av världens mest omtalade kulturstäder med nya muséer, modern design och ett innovativt kök. Det är i denna supermetropol vår resa tar avstamp. Vi besöker antropologiska muséet, solpyramiden och Frida Kahlos barndomshem. I Chiapas i södra Mexiko lär vi oss om zapatisternas uppror och om hur livet blev efteråt.

Hälften av Guatemalas befolkning tillhör ursprungsfolket Maya. Vi besöker den forna mayahuvudstaden och de imponerande ruinerna i Tikal omgivna av tropisk grönska.

Vi reser vidare till vackra Antigua, en av de viktigaste städerna i Centralamerika under spanjorernas styre. På höglandet besöker vi färgstarka byar med livliga marknader och beundrar den vackra sjön Atitlán omgiven av konformade vulkaner.

Lars Palmgren har bott och verkat i alla tre länder vi besöker och berättar om fascinerande historia och dagspolitik. I Nicaragua pratar vi om allt från sandinisternas seger mot den korrumperade Somozafamiljen, över det svenska biståndet som nästan försvann, till dagens situation i kölvattnet av protesterna mot den gamla sandinistledaren Daniel Ortega som på nytt sitter vid makten. Resan avrundas i romantiska, koloniala Granada med båtutflykter till öar i Nicaraguasjön.

RESEFAKTA
TID: 18 februari – 8 mars 2020.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 59 900 kronor. Icke-prenumeranter: 61 900 kronor. Enkelrumstillägg 6 500 kronor.
INFORMATION OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-6695525, info@varldensresor.se www.varldensresor.se/tidningen-vi
I PRISET INGÅR: Klimatkompenserat flyg från Stockholm (avresa från andra orter mot ev. tillägg). Alla transporter enligt resplan med buss, båt, flyg. Del i dubbelrum på hotell. Halvpension. Alla inträden till muséer, nationalparker och sevärdheter beskrivna i programmet. Färdledning av Lars Palmgren.

Lars Palmgren är journalist och en välbekant röst från sina 20 år som Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent. Genom Lars kontaktnät möter vi samhällsvetare, historiker och musiker. Spännande samtal utlovas!

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar