Kultur

Program bokmässan 2016

av Redaktionen

Vi ses i monter B06:59.

Torsdag 12.00-12.30 – Meg Rosoff i samtal med Johanna Lindbäck

Meg Rosoff är en av världen mest intressanta ungdomsboksförfattare. Men hennes första vuxenroman är inte så dum den heller. Årets Alma-pristagare gästar vår monter för ett samtal med Johanna Lindbäck från barnbokspodden Bladen Brinner om skrivandets himmel och helvete.

 

Torsdag 14.00-14.20 – Ulf Stark i samtal med Lisa Bjärbo

Böcker som Dårfinkar & Dönickar och Kan du vissla Johanna har skrivit in honom i litteraturhistorien. Men nu längtar han efter Ulf Stark oprövad mark. För Lisa Bjärbo från podden Bladen Brinner berättar han mer.

 

Fredag 11.00-11.20 – Therese Bohman i samtal med Jonas Eklöf

Efter två uppmärksammade och hyllade romaner, är det nu dags för trean: Aftonland. I ett samtal med Jonas Eklöf berättar hon varför det inte blev som hon tänkt sig – och hur det kändes att bli uppmärksammad av självaste Oprah Winfrey.

 

Fredag 12.00-12.30 Carl-Einar Häckner (gästspel Dagens arbete)

 

Fredag 14.00-14.20 Elisabeth Åsbrink i samtal med Jonas Eklöf

För sin förra bok tilldelades hon Augustpriset i fackboksklassen. Nu är Elisabeth Åsbrink tillbaka med den hyllade 1947, “En fascinerande och tankeväckande fresk över tolv månader i världshistoriens flöde”, som en kritiker uttryckte det. I samtal med Jonas Eklöf.

 

Lördag 11.00-11.20 Elsie Johansson och Josefin Olevik

Elsie Johansson – en Sveriges mest folkkära författare – är äntligen tillbaka. Och det med sin självbiografi Riktiga Elsie. Ett samtal med Tidningen Vi:s redaktör Josefin Olevik.

 

Fredag 12.00-12.30 Carl-Einar Häckner (gästspel DA)

 

Lördag 14.00-14.20 Klas Östergren i i samtal med Stina Jofs

Sedan årtionden är han en av våra mest uppskattade författare. Men den här gången vill vi prata om novellkonst – vad skiljer egentligen en bra novell från en mästerlig? Och så måste vi förstås även passa på att ställa några frågor om Svenska Akademien … I samtal med Tidningen Vi:s Stina Jofs.

 

Söndag 11.30-11.50 Ebba Witt-Brattström i samtal med Yukiko Duke

Ebba-Witt Brattström, aktuell med Århundradets kärlekskrig, pratar med Yukiko Duke om nya boken och hur hon inspirerades av Märta Tikkanen.

 

Söndag 12.00-12.30 Carl-Einar Häckner (gästspel DA)

 

Söndag 13.00-13.20 Sofi Oksanen i samtal med Yukiko Duke

En av Nordens klarast lysande författarstjärnor gästar vår scen för ett samtal med Yukiko Duke. Efter succéer som Utrensning och När duvorna försvann är hon nu aktuell med Norma, ett mörkt familjedrama med magiska undertoner.

Blev du nyfiken och vill läsa mer? Här hittar du ett fint erbjudande på en prenumeration »

Du kanske också gillar