Babben Larsson om sitt livs kotlett
Första tågluffen, dessutom på egen hand. Då kan man känna sig liten ibland. Det enda som hjälper i det läget är en perfekt tillagad fläskkotlett.
// Foto: Ulrika Ekblom
Lyssna på artikeln
Första tågluffen, dessutom på egen hand. Då kan man känna sig liten ibland. Det enda som hjälper i det läget är en perfekt tillagad fläskkotlett.
”Sommaren 1975 skulle jag tågluffa för första gången. Det var lite nervöst eftersom jag aldrig hade åkt tåg förut, så jag hängde på fyra killar som jag kände. De drack rätt hårt och efter några dagar fick jag nog av dem. Jag hade vid det laget
lärt mig åka tåg, så jag fortsatte på egen hand.
Jag tog mig till den lilla staden Feldkirch i västra Österrike, som jag hade hört skulle vara mysig och ha vackra omgivningar. När jag kom fram var jag lite sliten; självförtroendet var liksom borta. Jag var svettig, hade skavsår och kände mig ensam. Det var dessutom långt till vandrarhemmet och ryggsäcken var tung.
Det var nog bäst att äta något, så jag gick in på ett värdshus, satte mig vid ett ledigt bord och beställde fläskkotlett, som jag älskar.
Just nu: Testa Vi i 3 månader för 3 kronor
Betala 3 kronor för de 3 första månaderna, därefter 69 kr per månad. Enkelt att bli medlem, enkelt att säga upp. Det här ingår:
- Nya intervjuer, analyser, krönikor, bokutdrag, quiz och reportage varje vecka
- Läs allt ur vårt systermagasin Vi Läser
- Alla artiklar finns inlästa
- Veckobrevet, litteraturbrevet och kulturtipsbrevet i din mejlkorg
- Få tillgång till Vi-appen