Vi Podden

#47 Rozbeh Överlevde diskoteksbranden, Johan Norberg spelar vid en dödsbädd

av Redaktionen

”Jag låg på golvet i garaget bland mina döda kamrater.”

 

Det har nu gått 20 år sedan natten då 63 unga människor omkom i den så kallade diskoteksbranden i Göteborg. Rozbeh Aslanian befann sig i lokalen och förlorade flera av sina bästa vänner. Han minns eldklotet, paniken och skriken. ”Jag hörde mina vänners röster, hur de ropade på sina gudar”, berättar Aslanian som är aktuell med en bok om traumat som förändrade hans liv.

 

 

”Jag har spelat på många begravningar men aldrig för någon som precis ska dö.”

 

Vår musikkrönikör Johan Norberg har aldrig känt sig så betydelsefull som musiker som den gången han spelade vid en sjuksäng i timme efter timme.

Blev du nyfiken och vill läsa mer? Här hittar du ett fint erbjudande på en prenumeration »

Du kanske också gillar